Jeroen Mos

Op zoek naar kleine marters, augustus 2020.

De afgelopen 10+ jaar heb ik als adviseur ecologie veel ervaring opgedaan, met name op het gebied van de ‘droge’ infrastructurele werken zoals de nieuwe N18 (Groenlo-Enschede), de Nieuwe Verbinding N69, Gebiedsontwikkeling Oostelijke Langstraat, Ring Zuid Groningen en Buitenring Parkstad Limburg maar ook ‘natte’ werken als Keersluis Heumen, Sluis Limmel en Sluizen Maasbracht, Born en Heel.  In deze harde ‘grijze’ wereld, vol dynamiek en complexiteit en met haar interessante technieken en ontwikkelingen ben ik op mijn best en integreer ik de mooie en uitdagende zachte ‘groene’ tegenhanger Ecologie met passie en plezier.

Als adviseur ben ik altijd op zoek naar uitdagingen en (ecologische) kansen binnen projecten waarbij ik voldoening vind in afwisselend werk binnen alle  lagen in een (project)organisatie: ‘s morgens met het contractteam vergaderen en na de schaft met de uitvoering naar buiten.

Mijn motto is: “Niets is onmogelijk”, wat geldt voor de techniek maar ook voor flora en fauna. Met mijn praktisch en doelgerichte aanpak en ervaring ben ik onderscheidend, zonder de ecologische waarden uit het oog te verliezen. Door een open en heldere communicatie geef ik duidelijke grenzen van het ecologisch verantwoorde en het juridisch haalbare waarbinnen ik met het team op een pragmatische wijze streef naar een werkbaar eindresultaat.

Ik ben afgestudeerd aan Universiteit Wageningen en als projectleider werkzaam geweest bij o.a. adviesbureau Econsultancy en ingenieursbureau Aveco de Bondt. In mijn vrije tijd ben ik penningmeester van de Stichting Kleine Marters waarbij ik mij sinds 2011 inzet voor (wetenschappelijk) onderzoek naar en bescherming van wezel, hermelijn en bunzing in Nederland en daarbuiten.

In 2018 ben ik gestart als zelfstandig adviseur met het doel om te werken met mensen en aan projecten waar ik energie van krijg en waarbij ik gelijktijdig mijn energie en gedrevenheid kwijt kan. Mijn filosofie is dat je het grootste deel van je leven werkt en dat het dan ook leuk en uitdagend moet zijn waarbij je elke dag weer thuis zou moeten kunnen komen met een lach en een verhaal. Hier probeer ik mijn dagelijks werk dan ook naar in te richten: werk en hobby integreren met een gezonde balans tussen uit en thuis.

In het veld struikel je soms over de leukste dieren, hier een nogal riekende ringslang.